Всі організатори

Всі організатори "виборів" у Криму будуть покарані - прокуратура АРК

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим в рамках кримінального провадження збирає докази щодо факту організації виборів президента РФ в окупованому Криму.

Про це заявив у коментарі кореспонденту Укрінформу заступник прокурора АРК Олександр Удовиченко.

"Ми готуємо усі дані за фактом організації російських "виборів" на території Автономної Республіки Крим. В межах кримінального провадження будуть встановлені всі особи, які причетні до організації цього виборчого процесу", - повідомив він.

Як зазначив заступник прокурора АРК, наразі недоречно озвучувати яким саме чином докази причетності до організації "виборів" збираються, оскільки слідство продовжується, втім, запевнив, що прокуратура надасть процесуальну оцінку діям усіх тих осіб, які сприяли виборчому процесу у Криму.

"Звісно, ми вже маємо конкретні прізвища та робимо все для того, щоб максимально зібрати усі докази їхньої вини", - додав Удовиченко.

Раніше у Прокуратурі АРК попередили громадян України про відповідальність за статтею "держзрада" Кримінального кодексу України в разі участі в організації проведення російських "виборів" в анексованому Криму.

Читайте також: Російські вибори: в Україні посилять охорону диппредставництва РФ

У прокуратурі зазначили, що громадянам Росії, які братимуть участь в організації і проведенні "виборів" на півострові, загрожує переслідування за статтями Кримінального кодексу України про захоплення державної влади й посягання на територіальну цілісність України.

Як відомо, вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року - річницю російської анексії Криму.

Президент України Петро Порошенко закликав світову громадськість не визнавати результати майбутніх "виборів" президента Росії в анексованому Криму.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-