Незаконна анексія Криму має припинитися - Могеріні

Незаконна анексія Криму має припинитися - Могеріні

Укрінформ
Позиція Європейського Союзу щодо Росії не змінюється, для якихось істотних змін мають бути повністю реалізовані Мінські угоди, а незаконна анексія Криму має припинитися.

Про це Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні сказала в інтерв'ю УНІАН. 

"Немає жодних змін у дуже чіткій політиці ЄС у відносинах з Росією: для якихось істотних змін мають бути повністю реалізовані Мінські угоди, а незаконна анексія Криму повинна припинитися. Це перший з п'ятьох принципів, які на даний час визначають наші відносини з Росією, що одностайно узгоджено всіма урядами ЄС", - сказала Могеріні.

За її словами, економічні санкції теж пов'язані з цією установкою. "Візити деяких політиків на незаконно анексований півострів не відображають нашої спільної позиції і не повинні ставити під сумнів нашу прихильність територіальній цілісності і суверенітету України. Згідно з міжнародним правом Крим - це Україна", - підкреслила Верховний представник ЄС.

Читайте також: Євросоюз не втомився від України - Могеріні

Могеріні зазначила, що серед п'ятьох принципів існує також виборча взаємодія з Росією по темах, де є явний інтерес ЄС: відновлення мирного процесу на Близькому Сході, збереження ядерної операції з Іраном, денуклеаризація Корейського півострова, пошук політичного рішення для припинення війни в Сирії. Важливо, щоб ці контакти продовжувалися.

"Водночас, наші очікування від Росії залишаються чіткими: виконання своїх міжнародних зобов'язань і поважання міжнародного права, у тому числі на сході України, в Криму і Севастополі", - сказала вона.

Відповідаючи на питання про те, чи ЄС переглядатиме свою політику санкцій, Могеріні висловила думку, що Мінські угоди ще повністю не реалізовані, але вони мають бути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-