Волкер розповів, як просуватиметься питання Криму на міжнародній арені

Волкер розповів, як просуватиметься питання Криму на міжнародній арені

Укрінформ
На міжнародному рівні, в тому числі й в ЄС, зроблені певні зусилля для підтримки міжнародного формату обговорення ситуації в Криму.

Про це сказав спеціальний представник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю власному кореспонденту Укрінформу, коментуючи українську ініціативу започаткування міжнародного формату з деоокупації півострова.

"Я вважаю, що дуже важливо не забувати про це. І ми постійно публічно порушуємо цю важливу проблему. Так, вже були зроблені певні зусилля, включаючи деякі ініціативи з боку членів ЄС згуртувати країни задля обговорення ситуації у Криму. Я, до речі, цього тижня також брав участь у подібній зустрічі. Упевнений, що цей процес буде продовжуватися. Це є важливе, принципове питання, яке пов'язане з безпекою кожної європейської країни - адже треба бути упевненим у безпеці власних кордонів", - сказав Волкер.

Читайте також: Волкер вважає заяви Путіна про “новітню зброю” передвиборчою агітацією

Він висловив впевненість, що "це питання буде просуватися".

Також, на його думку, слід забезпечити ефективну імплементацію міжнародних санкцій щодо Криму.

"Наприклад, якщо російська компанія веде бізнес у Криму, як слід діяти відносно неї, якщо вона також спробує просувати свою діяльність на решті території Європи? Санкції повинні бути застосовані відносно компанії, яка так поводиться", - зазначив Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-