Джапарова розповіла, як російська пропаганда в Криму

Джапарова розповіла, як російська пропаганда в Криму "б'є по слабкому місцю"

Укрінформ
Російська пропаганда активно працює над тим, щоб віддалити кримських татар, які залишилися на півострові, від тих, хто переїхав на материкову частину України.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова сказала на прес-конференції в Укрінформі.

“Ми намагаємося вимірювати настрої і те, що відбувається сьогодні в Криму, яким чином там обробляють свідомість людей, яким чином через масові штучні цілеспрямовані дискредитаційні антиукраїнські компанії намагаються віддалити українців у Криму від українців тут, на материку. На жаль, народ Криму є головною жертвою у цій пропаганді. Ми фіксуємо, що дійсно російська пропаганда спрямовує свій ресурс на те, аби максимально віддалити кримських татар, які стали переселенцями, від тих, які живуть у Криму”, - сказала Джапарова.

Водночас вона відзначила, що кримськотатарський народ уже настільки звик до опору та несприйняття російської дійсності, що це вже є частиною політичної культури.

“Переважна кількість людей там дивляться українські ЗМІ, і вони точно відслідковують сьогоднішні події. Для них усе, що ми робимо тут, фактично адвокатуючи розвиток культури, а це те, що неможливо робити там, є супер важливим меседжем про те, що Україна не забуває, а продовжує виборювати Крим”, - наголосила перший заступник міністра інформаційної політики.

Вона підкреслила, що російська пропаганда намагається постійно бити по слабкому місцю, нагадуючи, що до 2014 року офіційна політика Києва стосовно Криму була дистанційною. Використовуються й інші методи тиску, нищать серцевину кримськотатарської культури — Ханський палац. "Його нищать під виглядом реставрації. Знищують матеріальну цінність нашого народу”, - сказала представник МІП.

Читайте також: Важливо говорити про опір агресії РФ в окупованому Криму та на Донбасі - Джапарова

Вона закликала всіх небайдужих постійно нагадувати співвітчизникам на окупованих територіях, що про них не забули, про те, що Крим є частиною України, і робити усе можливе, аби повернути Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-