Порошенко закликає міжнародних спостерігачів не їхати на російські

Порошенко закликає міжнародних спостерігачів не їхати на російські "вибори" в Крим

Укрінформ
Президент Петро Порошенко та міністр  закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні обговорили ситуацію на Донбасі та у Криму, а також перспективи розгортання миротворчої місії ООН.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Президент Порошенко та міністр Сойні обговорили ситуацію на Донбасі та Криму, зокрема перспективи розгортання миротворчої місії ООН. Сторони підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

Порошенко під час зустрічі висловив вдячність за незміну активну підтримку Фінляндією територіальної цілісності та суверенітету України,  дотримання режиму санкцій ЄС проти РФ фінськими компаніями, а також сприяння прогресу в реформах в Україні.

Читайте також: Порошенко закликає Європу не визнавати "вибори" президента РФ у Криму

Порошенко наголосив, що наміри Кремля провести голосування на президентських виборах на території українського Криму прямо суперечать міжнародному праву. «Глава держави закликав міжнародних партнерів не лише до політичного засудження проведення незаконного виборчого процесу на півострові, але й вжити належних заходів для недопущення своїх громадян до так званого «міжнародного спостереження», - наголошується в повідомленні.

Окрему увагу було приділено питанням двостороннього співробітництва, реалізації проектів у сфері енергоефективності та реформування освіти в Україні за фінансової підтримки Фінляндії. Президент України наголосив, що за сучасних умов, питання енергоефективності набуває особливого значення для України.

Сторони домовилися підтримувати позитивну динаміку двостороннього діалогу, чому, зокрема, сприятиме візит президента Фінляндії до України.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільному брифінгу з Тімо Сойні заявив, що Фінляндія у цілому готова долучитися до миротворчої місії ООН на Донбасі, але ще треба тиснути на Росію щодо формату такої місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-