Активіст розповів, як кримчан змушують іти на “вибори Путіна”

Активіст розповів, як кримчан змушують іти на “вибори Путіна”

Укрінформ
Кримськотатарський активіст Наріман Джелялов заявив, що в Криму лунають погрози на адресу тих, хто не збирається брати участь у майбутніх виборах президента Росії.

Про це Джелялов написав на своїй сторінці у Facebook.

"Останнім прикладом у цьому ряду є підготовка до проведення виборів президента РФ у Криму. Стосовно службовців державних установ, учителів, лікарів, студентів вишів використовуються методи залякування і погроз з метою забезпечити явку на виборчі дільниці. Співробітники відділень пошти, місцевих адміністрацій, житлово-комунальних підприємств здійснюють попереднє опитування людей про участь або не участь у виборах", - розповів Джелялов.

Він повідомив, що по вулицях ходять невідомі особи, які записують індивідуальні дані жителів, що суперечить законодавству. У випадках, коли люди заявляють про своє небажання брати участь у виборах, на їх адресу звучать погрози звільнення з роботи, погрози невидачі довідок для соціальних потреб, а також відмова в ремонті доріг і проведенні води.

Як вважає активіст, ця ситуація доводить, що вільне волевиявлення на виборах президента РФ у Криму неможливе.

Читайте також: Гройсман закликає Раду ухвалити закони щодо децентралізації

"Але найголовніше, ми, активісти національного руху Білогірського району Криму, переконані, що майбутні вибори президента РФ у Криму є нелегітимними і світова спільнота не повинна визнавати їх результати", - написав Джелялов.

У зв'язку з вищевикладеним, зазначив він, "ми також засуджуємо заклики до участі у виборах, здійснені на позачерговій сесії Курултаю мусульман Криму і Духовним управлінням мусульман Криму".

"Ми переконані, що вирішення політичних питань у життєдіяльності кримськотатарського народу, у тому числі питання участі або неучасті у виборах, завжди були і залишаються прерогативою виключно його вищого представницького органу - Курултаю кримськотатарського народу", - заявив активіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-