Окупанти просять для активіста, який написав

Окупанти просять для активіста, який написав "Крим - це Україна", 3 роки умовно

Укрінформ
Обвинувачення вимагає визнати кримсько-татарського активіста Сулеймана Кадирова винним і призначити йому покарання 3 роки позбавлення волі умовно і на 2 роки заборонити йому займатися публічною діяльністю.

Про це повідомляє кримський журналіст Антон Намулюк. 

«Держзвинувачення вимагає визнати Сулеймана Кадирова, що звинувачується у публічних порушеннях територіальної цілісності Росії за коментар у Facebook «Крим - це Україна, завжди був, є і буде», винним. І призначити йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно і два роки заборони займатися публічною діяльністю», - пише Наумлюк.

Звинувачення інкримінує Кадирову те, що у березні 2016 року він розмістив на своїй сторінці в Facebook репост відео про створення добровольчого батальйону "Крим", а через декілька місяців написав до нього коментар: "Крим - це Україна, завжди була, є і буде!». Слова активіста були оцінені слідством як заклик до порушення територіальної цілісності країни.

Читайте також: Росія вже викачала з окупованого Криму 7,2 мільярда кубів газу

Під час виступу в дебатах Кадиров себе винним не визнав. "Я ніколи не приховував свою українську позицію, завжди це говорив, це моє право, як людини і громадянина. Я її не приховую. Винним себе не вважаю", - заявив в суді Кадиров.

За звинуваченням у публічних закликах до сепаратизму в окупованому Криму вже були засуджені журналіст Микола Семена і один з лідерів забороненого в Росії Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умеров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-