Анексія Криму ніколи не буде легітимізована - посол Туреччини

Анексія Криму ніколи не буде легітимізована - посол Туреччини

Укрінформ
Незаконна анексія Криму Росією ніколи не буде легітимізована чи узаконена міжнародною спільнотою.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель під час IV міжнародного форуму "Окупований півострів: 4 роки опору", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбулося у 2014 році (анексія Криму - ред.), не буде легітимізовано ніколи. І це стає фактом з плином часу", - сказав посол.

Він підкреслив, що міжнародне співтовариство, принаймні більша його частина, у тому числі й Туреччина, від самого початку не визнають анексію Кримського півосторова Росією.

Дипломат також відзначив, що прагнення України вирішувати це питання з дотриманням  міжнародного права, у мирному діалозі є правильним шляхом, й висловив сподівання, що у майбутньому РФ долучиться до цього діалогу.

Водночас він зазначив, що Туреччина ретельно стежить за подіями в Криму й допомагатиме кримським татарами зберігати свою ідентичність.

"Є події, які вказують на тиск у політичному, економічному, соціальному та психологічному плані. Кримські татари є народом, який має право жити в Криму. 

Читайте також: Політв'язня Кольченка з лікарні повернули у російську колонію

Незважаючи на всі ці обставини, кримські татари будуть зберігати свою ідентичність, вони будуть у змозі вижити, і Туреччина буде їм допомагати, дотримуючись мирної методології", - запевнив Йонет Джан Тезель.

Посол наголосив, що Крим не повинен бути забутий, він повинен бути "елементом домовленостей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-