МЗС робить усе можливе, щоб Москві не вдалося закрити тему Криму назавжди

МЗС робить усе можливе, щоб Москві не вдалося закрити тему Криму назавжди

Укрінформ
МЗС робить усе можливе, щоб міжнародна спільнота не змирилася з окупацією та анексією Криму, а над півостровом був відновлений український суверенітет політико-дипломатичним шляхом.

Про це зазначається у вітальному слові міністра Павла Клімкіна, яке зачитала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова на четвертому міжнародному форумі "Окупований півострів: чотири роки опору", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"МЗС робить усе, щоб не лише унеможливити формальну легітимізацію окупації й анексії Криму, але й запобігти звиканню і подальшому примиренню світової спільноти з наявним станом справ, адже власне цього і прагне Москва - закрити тему півострова назавжди", - зазначив Клімкін.

За його словами, українські дипломати докладають максимум зусиль, щоб тема Криму залишалася на порядку денному міжнародної спільноти й не сходила зі шпальт світової преси.

"Сподіваємося, що міжнародний тиск на Москву в кримському питанні врешті-решт змусить її піти на переговори щодо його врегулювання згідно з міжнародним правом", - підкреслив урядовець.

Клімкін нагадав, що міжнародні партнери з початку окупації стали на бік України в питанні Криму, тому Україна наразі поступово наближається до своєї головної мети - відновлення суверенітету мирними політико-дипломатичними засобами.

Читайте також: У Раді ООН з прав людини будемо захищати кримчан — Порошенко

Так, він зауважив, що особливо важливим є постійне продовження і розширення кримських пакетів санкцій, накладених на Росію з боку ЄС та США. За його словами, шансів на їх зняття без деокупації півострова немає.

Крім того, міністр запевнив, що українські дипломати на усіх міжнародних форумах обговорюють звільнення політв'язнів та дотримання прав людини на території анексованого Криму.

Як відомо, в Україні 26 лютого відзначають День опору Криму російській окупації: чотири роки тому - 26 лютого 2014 року - у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-