У прокуратурі АРК розповіли, що роблять для правової блокади РФ у Криму

У прокуратурі АРК розповіли, що роблять для правової блокади РФ у Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим вживає заходів щодо правової блокади російського режиму в анексованому Криму.

Про це сказав прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов, повідомляє Крим.Реалії.

Мамедов зазначив, що наглядове відомство проводить роботу із виявлення фактів вчинення військових злочинів і злочинів проти людяності з боку російської влади в Криму, а також інших порушень конституційних прав громадян України.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: МЗС протестує проти переслідування Росією громадян України

«Що стосується протиправних заходів морських суден до закритих портів на півострові, нами створено реєстр суден-порушників, що систематично оновлюється. Для злагодженої роботи в цьому напрямку 2017 року створено робочу групу, до складу якої входять представники прокуратури АР Крим, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства інфраструктури України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України та Державного підприємства «Адміністрація морських портів України». Не залишаються поза увагою прокуратури і питання здійснення польотів над Кримом», - підкреслив прокурор АРК.

Він також нагадав, що після візиту генпрокурора Юрія Луценка до Анкари керівництво палати судноплавства торгово-промислової палати Туреччини направило всім суб'єктам морських перевезень і портового бізнесу лист, в якому вказало на заборону приймати судна, що прибувають із закритих портів Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-