Документ про встановлення в Україні дня опору окупації Криму вже на Банковій – МІП

Документ про встановлення в Україні дня опору окупації Криму вже на Банковій – МІП

Укрінформ
26 лютого 2014 року прихильники українського Криму вийшли на багатотисячний мітинг у Сімферополі, тому цей день офіційно має стати в Україні днем опору окупації Криму Російською Федерацією.

Відповідний документ про встановлення такого дня надісланий в Адміністрацію Президента України.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформполітики України Еміне Джапарова.

"Ми вважаємо, що цей день має бути офіційно днем опору окупації Криму Російською Федерацією. Відповідний документ від Кабміну був надісланий в Адміністрацію Президента, і нині розглядається питання підписання відповідного указу, щоб цей день був офіційно днем опору окупації Криму", - зазначила Джапарова.

За її словами, це важливо в першу чергу тому, що російська пропаганда намагається переконати весь світ у тому, що люди, які живуть у Криму, щасливі, і у них немає жодних проблем.

"Чому це важливо? По-перше, російська пропаганда намагається довести, що пройшов так званий референдум, що опору немає, що є щасливе життя і фактично всі люди в Криму - проросійські. Вони намагаються переконати в цьому весь світ. На наш погляд, - це перекручення тієї реальності, в якій живуть люди, які чинять опір окупації, і таких людей багато", - говорить Джапарова.

Читайте також: Офіційна дата: Російська агресія в Криму розпочалася чотири роки тому

Вона наголосила, що щорічна комунікаційна кампанія Міністерства інформаційної політики України стосується в першу чергу теми опору окупації і будується на конкретних долях політв'язнів, кількість яких досягла 64-х.

"Ми намагаємося показати, в чому полягає цей опір, чому з кожним місяцем збільшується кількість політв'язнів або, як ми їх називаємо, бранці Кремля, в'язнів совісті через те, що люди не погоджуються прийняти російську дійсність. Це і Сенцов, і Кольченко, і Балух, і сім'я Дегирменджи, й Ахтем Чийгоз, і Ільмі Умеров та багато інших. Наша щорічна кампанія проходить навколо абсолютно конкретних символів опору. Це 64 політв'язні, і червоною лінією ми проводимо історії доль цих конкретних людей, які стали жертвами російської окупації, які страждають через свою позицію, знаходяться в СІЗО, отримали вирок або чекають рішення", - розповіла перший заступник інформполітики.

На прес-конференції були представлені інформаційні щити «Бранці Кремля», брошура «Бранці Кремля», а також відеоролики, які можуть бути використані телеканалами, щоб розповісти українцям про ситуацію в Криму і символи опору окупації українського півострова.

Крім того, за словами Джапарової, 26 лютого в Києві пройде IV міжнародний форум «Окупований півострів: чотири роки опору». На форумі буде відкрита фотовиставка і представлений 40-хвилинний документальний фільм «Бранці Кремля».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-