Коваль про окупацію РФ: Якби прозвучав перший постріл - Крим потонув би в крові

Коваль про окупацію РФ: Якби прозвучав перший постріл - Крим потонув би в крові

Укрінформ
Заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, який у 2014 році був в.о. міністра оборони, вважає правильними дії тодішнього вищого керівництва держави, зокрема в.о. Президента Олександра Турчинова, щодо реагування на ситуацію в Криму, які не допустили кровопролиття на півострові.

На цьому він наголосив під час допиту у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«І правильна оцінка, по-воєнному правильна була зроблена і Турчиновим... тому що він оцінив обстановку, він дав нам команду спланувати, ми спланували і почали виводить сили і засоби до кордонів з Україною з метою відбиття агресії. Я вам 200 відсотків даю гарантій, що прозвучав би перший постріл – був би Крим утоплений в крові», - заявив Коваль.

Читайте також: Коваль розповів, скільки українських військових було у Криму на початку окупації

Як повідомлялося, 25 березня 2014 Верховною Радою України Коваль був призначений виконувачем обов'язків міністра оборони України. 3 липня 2014 року звільнений з посади.

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-