Заступник Турчинова пояснив, чому не забирають із Криму захоплені РФ кораблі

Заступник Турчинова пояснив, чому не забирають із Криму захоплені РФ кораблі

Укрінформ
Україна робить вірно, що не забирає кораблі з окупованого Криму, які їй пропонують.

Про це заявив заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, який у 2014 році був в.о. міністра оборони, під час допиту у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Правильно, що ми не забираємо кораблі. Росія по-піратські захопила ці кораблі і вони мають у міжнародному суді за це відповісти. Через суд віддадуть - відремонтовані у такому стані, в якому захопили", - сказав Коваль.

Він зауважив, що корабель "Костянтин Ольшанський" неодноразово виходив під російським прапором. Вони заганяли цей корабель, вони зробили наші кораблі донорами - розібрали їх. А зараз хочуть нам повернути", - обурився Коваль.

Читайте також: Коваль розповів, скільки українських військових було у Криму на початку окупації

Як повідомлялося, президент Росії Путін заявив 11 січня, що Росія готова повернути Україні її військову техніку з анексованого Криму. Йдеться про десятки кораблів і бойових літаків, стверджує Путін.

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-