Окупанти в Акмечеті затримали сім'ю кримських татар

Окупанти в Акмечеті затримали сім'ю кримських татар

Укрінформ
У Криму чергове затримання і обшук у будинку кримського татарина.

Про це повідомляє у Фейсбуці кримський адвокат Маммет Мамбетов.

"Щойно що повідомили, що затримано Фазила Ібраїмова та його дружину. Силовики везуть їх на обшук будинку у Акмечеті", - повідомив адвокат.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Ібраїмов виступав проти знесення мечеті і будинків на північно-східній околиці Сімферополя. Активіст "галявини протесту" протистояв "владі", яка вирішила побудувати на місці кримськотатарського селища "Стрілкове" житловий комплекс "Кримська троянда" на 9 тисяч квартир.

При цьому забудовник компанія "Акура" нібито домовилася із кримським муфтіятом про перенесення мечеті у інше місце, однак кримські татари, за словами активіста, не вірять цим домовленостям. 4 лютого вони оголосили голодування, протестуючи проти знесення своїх будинків та мечеті.

Читайте також: ФСБ заявляє про затримання у Криму українця за "шпигунство"

Наразі у "Стрілковому" проживає 42 сім'ї, в основному кримські татари, які побудували свої будинки, але з 2005 року не можуть отримати документів на землю. У серпні 2017 року на так званих громадських слуханнях з приводу початку будівництва комплексу 62-річний Фазил Ібраїмов спробував виступити, але "влада" позбавила його слова і поліція вивела його із зали. Пізніше його заарештували на п'ять діб за "непокору законним вимогам поліції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-