МЗС вимагає від Москви пояснень через затримання українця у Криму

МЗС вимагає від Москви пояснень через затримання українця у Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає від МЗС Росії офіційно підтвердити факт затримання громадянина України Костянтина Давиденка на території окупованого Криму, а також повідомити причини затримання та місце тримання.

Про це Укрінформу повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

"Посольство України в Російській Федерації звернулося нотою до МЗС РФ з клопотанням офіційно підтвердити факт затримання громадянина України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, повідомити про причини затримання, місце тримання та наявність адвоката", - сказав Кирилич.

Він додав, що увагу російської сторони було звернуто на "необхідність дотримання статей  13 і 14 Консульської конвенції між Україною та РФ 1993 року", які стосуються повідомлення про затримання, арешт, ув'язнення та відвідування, а також надання допомоги затриманим громадянам.

У понеділок, 12 лютого, Центр громадських зв'язків ФСБ Росії повідомив про затримання у Сімферополі громадянина України Костянтина Давиденка.

Читайте також: СБУ: Затриманим у Криму українським “шпигуном” має займатись МЗС

У повідомленні спецслужби РФ йдеться, що цей чоловік нібито цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості про діяльність частин і з'єднань Федеральної служби військ національної гвардії РФ і стосовно співробітників Федеральної служби безпеки, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон могло завдати шкоди безпеці держави.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 276 КК Росії ("шпигунство").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-