"Справа Хізб ут-Тахрір": обвинуваченим продовжили арешт на два місяці

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" продовжив на два місяці термін перебування під вартою фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір". 

Зокрема, арешт продовжили так званій "сімферопольській п'ятірці": Теймуру й Узеїру Абдуллаєвим, Айдеру Салединову, Рустему Ісмаїлову й Емілеві Джемаденову, повідомляє у Фейсбуці громадська організація "Кримська солідарність".

"Суд залишив під вартою п'ятеро кримських мусульман до 11 квітня 2018 року", - говориться у повідомленні.

Відмічають, що жодне з клопотань, поданих стороною захисту, судом прийнято не було. Засідання, як завжди, проводилося у закритому режимі, а адвокатові Едему Семедляєву заборонили навіть вести аудіозапис.

Активісти, які прийшли підтримати в'язнів, написали скарги на недопуск у зал суду. У скаргах вони зазначили, що їх не допускають навіть у будівлю, тим самим ущемляючи й дискримінуючи кримських мусульман за національною й релігійною ознакою.

Читайте також: Чотирьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт

Як повідомляв Укрінформ, кримських татар силовики затримали після масових обшуків у Криму 12 жовтня 2016 року. Їх підозрюють у приналежності до організації "Хізб ут-Тахрір", яка в Росії вважається  "терористичною". Всього у цій справі в окупованому Криму було затримано 19 осіб. Четверо з них вже засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії. Ще чотирьом заарештованим у цій справі (так званій "бахчисарайській четвірці") термін утримання під вартою продовжили вчора, 8 лютого.ミ

Фото: Крымская солидарность, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-