Берлін розкритикував вояж німецьких депутатів в окупований Крим

Берлін розкритикував вояж німецьких депутатів в окупований Крим

Укрінформ
Німеччина чітко дотримується позиції невизнання анексії Росією українського Криму і критично ставиться до поїздки німецьких депутатів на півострів.

Про це сказав на брифінгу офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на прохання кореспондента Укрінформу прокоментувати повідомлення про те, що 9 депутатів трьох земельних парламентів країни від партії "Альтернатива для Німеччини" перебувають у даний час в Криму.

"У принципі ми критично ставимося до таких візитів, але приватні поїздки не підпадають під санкції", - сказав він.

За словами Зайберта, в Берліні чітко дотримуються, як і все міжнародне співтовариство, "політики невизнання анексії Росією Криму".

Представник також відзначив, що влада попереджає про те, що відповідні правові кроки по відношенню до всіх, хто робить такі візити, можуть мати місце з боку Української держави. 

Зайберт також повідомив, що дізнався про візит німецьких депутатом в окупований Крим зі ЗМІ. 

Читайте також: Український посол назвав безвідповідальним візит німецьких політиків у Крим

Як повідомлялося, в суботу в окупований Крим прибула делегація німецьких парламентаріїв з трьох регіональних парламентів ФРН. До її складу увійшли депутати від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини". За даними російських ЗМІ, депутати заявили, що їх не турбують погрози Києва заборонити їм в'їзд в Україну.

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-