Прокуратура перевіряє причетність Портнова до окупації Криму

Прокуратура перевіряє причетність Портнова до окупації Криму

Укрінформ
Прокуратура Криму перевіряє причетність екс-чиновника адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку російської окупації півострова.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив заступник прокурора АРК Олександр Удовиченко. 

Інформація про те, що Портнов є автором цієї постанови, міститься у так званих "плівках Глазьєва", які є матеріалами кримінального провадження, що розслідує інший підрозділ прокуратури. Онак, за словами Удовиченка, ця інформація потрапила у поле зору прокуратури АР Криму, і наразі відомство здійснює процесуальні дії, направлені на те, щоб підтвердити чи спростувати цю інформацію.

Читайте також: Держава не вважає Портнова ворогом, а громадяни - вважають

"Плівки - це матеріали кримінальної справи, яка, за моєю інформацією, розслідується іншим підрозділом органів прокуратури. Не прокуратурою АР Крим. Однак ми, звичайно, перебуваємо в стані постійного моніторингу ЗМІ, і будь-яка інформація щодо півострова Крим, осіб, пов’язаних або, можливо, причетних до його окупації, тих процесів, які відбуваються зараз, все це нами моніториться. При виявленні такої інформації вона моментально перевіряється шляхом слідчих дій в тому чи іншому кримінальному провадженні. Інформація, про яку ви сказали, потрапила в поле нашого зору. Ми зараз проводимо процесуальні дії, спрямовані на те, щоб її або підтвердити, або спростувати", - заявив заступник прокурора.

Нагадаємо, прокурори під час засідання Оболонського суду у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича оприлюднили записану 1 березня 2014 року українською розвідкою розмову між радником Президента РФ Сергієм Глазьєвим і якимось "Володимиром Андрійовичем".  У розмові Глазьєв повідомив співрозмовнику, що Верховна Рада АРК має ухвалити якусь постанову, яку підготував Андрій Портнов. Він каже, що потрібно ухвалити цей документ, "щоб було зрозуміло, що не вся Україна прям-таки хоче підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-