"Суд" залишив кримського татарина Кроша під арештом

Укрінформ
Так званий Верховний суд окупованого Криму, де сьогодні розглядалася апеляційна скарга на рішення про арешт на 10 діб кримського татарина Енвера Кроша, залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність".

"Верховний суд залишив у силі постанову суду першої інстанції. Енвер сидітиме в спецприймальнику ще кілька діб. До неділі, 4 лютого 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Апеляційну скаргу подав адвокат Кроша Еміль Курбедінов, який не зміг бути присутнім на судовому засіданні. Суд відмовив Курбедінову в перенесенні засідання, й обвинувачений залишився в залі один.

Експерт ФСБ, який склав протокол огляду інтернет-сторінки, відкинув усі аргументи затриманого про те, що той давно не користується сторінкою "ВКонтакте", де окупаційна влада нібито знайшла "крамольну" інформацію: "Сторінка сьогодні у відкритому доступі, а значить, винен".

Читайте також: Докази дискримінації кримських татар передадуть до Міжнародного суду - МЗС

Як з'ясувалося згодом, Крош ще до окупації Криму Росією опублікував прапор і підпис на ньому: "Немає Бога крім Аллаха і Мухаммад - його раб і посланець".

Як повідомлялося раніше, кримського татарина Енвера Кроша було затримано в Джанкої 25 січня після обшуків у його будинку. Окупанти знайшли на сторінці Кроша "ВКонтакте" записи за 2013 рік, в яких звинуватили його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-