Кримські

Кримські "суди" у 2017 році оштрафували активістів на 5 млн рублів

Укрінформ
У 2017 році окупаційні суди Криму оштрафували кримських татар на суму більш як  5 млн рублів.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр.

"За даними моніторингу Кримськотатарського ресурсного центру, окупаційні суди Криму у 2017 році незаконно оштрафували близько 100 осіб, переважно кримських татар, на суму 5 мільйонів 291 тисяча рублів ( 92 500 доларів)", - повідомляє сайт правозахисного центру.

Максимальний штраф становить 3,5 мільйона рублів, який був призначений фігурантові "справи українських диверсантів" Редвану Сулейманову. Мешканку Бахчисарайського району Зарему Умерову було оштрафовано на суму 300 тисяч рублів за коментарі у соціальних мережах. Іншого фігуранта "справи українських диверсантів" Дмитра Штиблікова було оштрафовано на 200 тисяч рублів. 

Крім того, активістам Османові Белялову й Емілеві Белялову окупаційні суди призначили штрафи по 150 тисяч рублів. 

Велику частину штрафів у розмірах від 10 до 20 тисяч рублів призначено за статтями 20.2. Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації. Зокрема, близько 70 кримських татар судили за поодинокі пікети.

Крім того, Кримськотатарський ресурсний центр нагадав, що "при обшуку в будинку Алімдара Белялова російські силовики вкрали 4 тисячі доларів і 60 тисяч рублів".

Читайте також: Понад 60 кримських татар позбавлені волі в Криму - Чубаров

Організація закликає міжнародне співтовариство, міжнародні правозахисні організації посилити тиск на Російську Федерацію й окупаційну владу Криму для припинення політичних переслідувань.

Також Кримськотатарський ресурсний центр закликає всіх приєднуватися до акції "Кримський марафон", мета якої - збір коштів для підтримки репресованих у Криму співвітчизників і оплати штрафів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-