Кримськотатарського активіста після мікроінсульту в СІЗО оглянули лікарі

Кримськотатарського активіста після мікроінсульту в СІЗО оглянули лікарі

Укрінформ
Кримськотатарський активіст, фігурант "справи Веджіє Кашка" Асан Чапух пройшов медичний огляд в лікарні імені Семашка в Сімферополі 28 грудня.

Висновків лікарів очікують після новорічних свят, розповів адвокат Айдер Азаматов, повідомляє в п'ятницю Крым.Реалии.

"Йому трохи легше, може рухатися сам, але потребує допомоги. Його ліва нога постійно німіє, ліва рука візуально менше за праву, кровообіг поганий. У нього проблеми з мовою, важко говорити, дихати йому вже легше, є проблема з оком... На мою думку, він має знаходитися не в СІЗО, де практично немає медичного нагляду, а в лікарні", - сказав адвокат.

При цьому сам Чапух відмовився від тримання в медсанчастині.

Читайте також: Затриманий в окупованому Криму активіст Чапух оголосив голодування

"Мотивував він свою відмову тим, що в медсанчастині за ним нікому доглядати, а в СІЗО є сусіди по камері, які допомагають пересуватися, поки він буде в камері. Його родичі передали препарати, завдяки яким його стан стабільний. Але свята в Криму триватимуть до 9 січня, а препаратів вистачить до 5 січня", - вказав Азаматов.

65-річний кримськотатарський активіст Асан Чапух переніс мікроінсульт у СІЗО і потребував термінової госпіталізації. Його адвокат вимагав перевезти підзахисного до міської лікарні.

У Сімферополі 23 листопада затримали групу кримських татар - Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. Під час затримання стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Київський районний суд Сімферополя 24 листопада заарештував до 15 січня 2018 року затриманих кримськотатарських активістів.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-