Попереду довгий період розбіжностей з РФ через статус Криму – Волкер

Попереду довгий період розбіжностей з РФ через статус Криму – Волкер

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер заявив, що США не визнають захоплення Криму Росією. Але про Крим на перемовинах з РФ говорять менше, ніж про Донбас, бо там, "на щастя, не ведуться активні військові дії".

Про це Волкер сказав в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Ми не визнаємо захоплення Криму Росією, його заявлену анексію. На щастя, в Криму не ведуться активні військові дії, як на Донбасі, так що нам треба зосередитися на вирішенні проблем у тих місцях, де йдуть бої", - сказав Волкер.

На його думку, "з Кримом попереду тривалий період розбіжностей (з РФ - ред.) щодо його статусу".

Читайте також: Волкер і Сурков узгоджують дату зустрічі в січні

Дипломат також розкрив своє бачення причин, що спонукали керівництво Росії до агресивної політики щодо України, і реальних результатів, які були отримані внаслідок цього: "Росія хоче, щоб Україна була частиною великої російської орбіти, частиною великої слов'янської родини, мала добрі відносини з Росією і уряд, дружній до Росії. Але... результат протилежний. Уряд України зараз більш скептичний щодо Росії, більш націоналістичний і прозахідний, ніж будь-коли". Це ставлення зараз зміцнюється і в молодому поколінні українців, бо все, що вони знають, - це вторгнення Росії на територію їх країни і насильство, яке є наслідком цього вторгнення, додав Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-