Не всі росіяни готові жити у

Не всі росіяни готові жити у "ваті" - Чийгоз

Укрінформ
Серед листів, які заступник голови Меджлісу кримскотатарского народу Ахтем Чийгоз отримував, перебуваючи в ув'язненні в окупованому Криму, були і листи з Росії, зокрема з Саратова, з Уралу, Сибіру.

Люди, які писали їх, висловлювали незгоду з війною РФ проти України, з анексією Криму, гоніннями проти кримських татар, розповів Чийгоз в інтерв'ю Укрінформу, зазначивши, що почитати листи йому вперше дали за два місяці до визволення.

"Мені згодом вдалося деякі з них прочитати, і душа раділа. Прямо надихало мене це все. Що про мою боротьбу, про позицію мою, не просто там Ахтема Чийгоза, а громадянина, який зобов'язаний поводитися так, знає весь світ – і Австралія, і Америка, і Канада, і європейські країни. Останній раз мені принесли листи з Росії: Саратова, Уралу, Сибіру. Писали і у мене просили вибачення: пробачте нас за те, що наша країна воює з Україною, за те, що кримських татар тероризують, за те, що Крим окупували", - розповів Чийгоз.

Він підкреслив, що люди не побоялися відправити листи такого змісту, оскільки не згодні з тим, що відбувається.

"Те, що люди не боялися, це вже говорить про те, що час працює проти Росії. Не всі люди готові жити в ватному образі", - сказав заступник голови Меджлісу кримскотатарского народу.

Він також розповів, що деякі його вислови і вираження своєї позиції вводили співрозмовників в ступор.

Читайте також: Чийгоз заявляє про "ігри" у Раді Європи з метою повернути Росію

"Наприклад, поліцейські після новорічних і різдвяних свят, після того, як я два місяці взагалі нікого не бачив, кажуть: "Що, Чийгоз, тобі там народного героя України дали". При цьому були присутні 30 осіб: зеків, поліцейських, приставів. Я відповідаю: "Якщо народ України вирішив мене, кримського татарина, своїм Героєм, для мене це висока честь". І від цього і подібних відповідей ті, які звикли чути, "чё там Украина сделала, да что там хохлы, да вот там бандеры", вони просто в ступор входили", - розповів Чийгоз.

Як повідомлялося, Ахтем Чийгоз у вересні був засуджений російським судом в анексованому Росією Криму до 8 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації масових заворушень біля будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі в лютому 2014 року. 25 жовтня Росія звільнила Чийгоза, передавши його Туреччини, після чого він прибув до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-