Права людини: прокуратура АРК заявила суду в Гаазі про масові порушення у Криму

Права людини: прокуратура АРК заявила суду в Гаазі про масові порушення у Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим подала інформаційні листи до Міжнародного кримінального суду щодо порушень гуманітарного права і права власності на території Криму.

Про це під час брифінгу розповів прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент окупаційна влада скоює порушення, такі як викрадення, вбивства, катування, примусова мобілізація в Збройні сили РФ, примусове переміщення, депортація, переміщення ув'язнених з місць позбавлення свободи в Російську Федерацію. Це колонізація із числа громадян РФ. Актуальність і серйозність цього порушення зумовлена тим, що воно несе за собою зміни демографічної ситуації всього півострова Крим, зміну його складу населення на користь громадян Російської Федерації і витіснення, а можливо і повне викорінення проукраїнського населення", - сказав Мамедов.

Він зазначив, що зараз за цими фактами прокуратура Криму спільно з Гельсінською спілкою з прав людини та Регіональним центром прав людини подала інформаційний лист до Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Привласнення РФ майна у Криму: Україна подала запити до міжнародного суду

Мамедов зауважив, що у січні 2017 року за зверненням народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва було розпочато кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу (порушення правил та звичаїв війни). "У рамках цього кримінального провадження, прокуратурою Автономної Республіки Крим проводиться слідство стосовно порушення норм міжнародного і гуманітарного права", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-