"Радіо Мейдан" почують і в окупованому Криму: Нацрада видала ліцензію

Укрінформ
Кримськотатарська радіостанція «Радіо Мейдан» (ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант-СВ») отримала ліцензію на 10 років на супутникове радіомовлення, що дозволить їй мовити на територію Криму.

Відповідне рішення Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила на засіданні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, «Радіо Мейдан» мовитиме у музично-розважальному форматі 24 години на добу на території всієї України та інших країн, де приймається сигнал із супутника.

Крім того, програмна концепція передбачає 16,6% програм власного виробництва (4 години 18 хвилин на добу) та 100% національного аудіовізуального продукту щодоби.

Частка пісень державною мовою, згідно із Законом "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)", становитиме не менше 25%, а іноземними мовами, які є офіційними мовами Європейського Союзу, - не менше 60%.

Питання видачі ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант-СВ» Нацрада почала розглядати 30 листопада. Регулятор відтермінував прийняття рішення у зв'язку з тим, що в юридичної особи виявився несплачений штраф у 18,7 тис. грн через неподання інформації про структуру власності. Разом із нарахованою пенею мовник мав сплатити 44 тисячі. Відтак, Нацрада надала ліцензіату тиждень на вирішення ситуації. Станом на 5 грудня штраф повністю погашено.

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить телеканал "112"

За інформацією сайту «Ефірне телебачення та радіомовлення», співвласником ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант - СВ» є народний депутат від ББП, член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва Рефат Чубаров. Зокрема, йому належить 1,625% статутного капіталу.

Фото: islam.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-