Прикордонники спростовують фейк РФ про “часті” поїздки українців до Криму

Прикордонники спростовують фейк РФ про “часті” поїздки українців до Криму

Укрінформ
Протягом 11 місяців цього року адмінмежу материкової України з анексованим Росією Кримом перетнули на 20% менше автівок, ніж торік, а людей - на 7% менше.

Про це повідомило у середу на своїй сторінці у Facebook Азово-Чорноморське регіональне управління Держприкордонслужби України.

"Прикордонники і надалі продовжують фіксувати поступове зниження пасажиро-транспортного потоку через адмінмежу із тимчасово окупованою територією АР Крим. За 11 місяців поточного року адмінмежу із анексованим півостровом в обидва боки перетнуло на 162 тис. осіб менше (7%), ніж торік. Значно скоротився і транспортний потік. Цього року військовослужбовці у контрольних пунктах "Чонгар", "Чаплинка" та "Каланчак" оформили на 101572 автівки менше (20%), у порівнянні із минулорічними показниками", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Кілометрові» черги в Крим – російський міф чи українська реальність?

За інформацією прикордонників, 5 грудня у контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" співробітники Держприкордонслужби України оформили найменшу кількість громадян, які перетинали адмінмежу із анексованим півостровом у 2017 році. В обох напрямках через цей КПВВ прослідували лише 1475 осіб.

На території Херсонщини на адмінмежі з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Як повідомлялося, російські ЗМІ нерідко поширюють інформаційні вкиди про нібито кілометрові черги на межі з Кримом з української сторони. Інформація про «кілометрові» черги виявилася фейком, що впродовж року фіксують веб-камери, відслідковуючи ситуацію он-лайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-