Берлін вимагає захисту прав людини в окупованому Криму

Берлін вимагає захисту прав людини в окупованому Криму

Укрінформ
Німецький уряд засуджує анексію українського Криму і порушення на півострові прав людини, про що постійно вказує російській стороні.

Про це йдеться в переданому Укрінформу коментарі Міністерства закордонних справ ФРН.

"Міністр закордонних справ Зігмар Габріель і весь федеральний уряд постійно і без натяків критикують анексію Криму, яка суперечить міжнародному праву, у тому числі у ході зустрічей і переговорів із російським урядом і громадськістю", - заявили у міністерстві.

У відомстві підкреслили, що "категорично виступають за відновлення верховенства права та захисту прав людини у Криму".

Як повідомлялося, українські правозахисники закликали главу МЗС Німеччини Габріеля поставити перед урядом Росії питання про необхідність допустити лікарів до українських політв'язнів у Росії і окупованому Криму.

Читайте також: Меддопомога для в'язнів Кремля: Берлін ще не отримав звернення правозахисників

Раніше на брифінгу у п'ятницю представник МЗС Німеччини Райнер Бреуль сказав, що офіційного звернення від правозахисників у Берліні поки не отримували.

Як відомо, близько 60 громадян України були позбавлені волі за політичними мотивами на території Російської Федерації і окупованого Криму, багато з них потребують медичної допомоги. Зокрема, різко погіршився стан здоров'я незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-