Кравчук пояснив, чому автономія кримських татар має бути національною

Кравчук пояснив, чому автономія кримських татар має бути національною

Укрінформ
Перший президент України Леонід Кравчук підтримує ідею про створення національної кримськотатарської автономії. 

Про це він заявив журналістам у п'ятницю за підсумками відкритої дискусії «1 грудня 1991 року, український референдум: уроки історії для майбутнього», інформує "112 канал". 

"Я підтримую ідеологію, що кримськотатарська автономія має бути національною. Там є корінний народ - це кримські татари. І вони повинні мати свою автономію - національну. До цього у нас була автономія територіальна, вона не дала результатів, як ми бачимо. Там українці, кримські татари - зараз вони в єдності проти російської окупації Криму. І я думаю, що нам потрібно використовувати це. Світ нас зрозуміє і, переконаний, підтримає", - заявив Кравчук.

Як зазначив екс-президент, в Україні не всі зрозуміють і підтримають рішення про створення національної автономії кримських татар.

"Я думаю, частина зрозуміє, частина не зрозуміє, такого не може бути, щоб всі нас підтримали, але коли рішення буде прийнято і будуть результати, тоді всі почнуть все розуміти", - сказав Кравчук.

Читайте також: Сто років тому історія Криму могла піти іншим шляхом - історик про Курултай

1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум, в якому взяли участь 84,18% громадян України. За його результатами 90,32% громадян, які брали участь в голосуванні, підтримали незалежність України. У Криму Акт проголошення незалежності України підтримали 54,19% громадян, в Севастополі - 57,07%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-