На адмінмежі з Кримом затримали дружин кримських політв’язнів

На адмінмежі з Кримом затримали дружин кримських політв’язнів

Укрінформ
На адміністративній межі з Кримом на пункті пропуску "Чаплинка" неподалік Армянська, російські прикордонники затримали дружин кримських політв’язнів, які їхали з Херсону.

Таку інформацію в ефірі Громадського підтвердив адвокат Едем Семедляєв.

«Наразі дійсно вони перебувають на пункті пропуску. Туди під’їхала людина від нас. Вийшов один з прикордонників, не представився, причини затримання не повідомив», — сказав Семедляєв.

«Сказали, що не відомо, на скільки їх затримують. Далі почав (прикордонник на адмінмежі – ред.) затримувати цю людину, брати у неї дані, переписав паспорт», — додав адвокат.

За інформацією засновниці «Крим SOS» Таміли Ташевої, затримані Ліана Білялова, Фера Абдуллаєва, Гузаль Салідінова, Аліме Абудллаєва, Фатма Ісмаїлова, Мерьєм Куку та Заріна Джеппарова. Їхні чоловіки є фігурантами справи «Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Обшуки в Криму: окупанти зброї не знаходять і "вилучають" гроші

Раніше голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв повідомив, що в анексованому Криму російські силовики вже затримали 23 мусульманини в рамках справи «Хізб ут-Тахрір».

У січні 2015 року з справі про організацію «Хізб ут-Тахрір» в Криму були арештовані Руслан Зейтуллаев, Нурі Примов, Рустем Ваит. Пізніше — Ферат Сайфуллаев, в лютому 2016 року — Емір-Усеїн Куку, Енвер Бекіров, Муслім Алієв і Вадим Сірук.

У січні 2017 року трьох фігурантів справи «Хізб ут-Тахрір» етапували з СІЗО, Зейтуллаев чекає перегляду справи.

У жовтні 2017 правозахисника Еміра-Усеїна Куку залишили під вартою в анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-