В анексованому Криму журналісти пишуть у доносах про нелюбов до Росії

В анексованому Криму журналісти пишуть у доносах про нелюбов до Росії

Укрінформ
На території анексованого Криму відсутня дійсно незалежна діяльність ЗМІ й поширеними є доноси журналістів на своїх же колег за певні погляди чи нелояльність до окупаційної російської влади.

Про це розповів голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко під час презентації Звіту про порушення прав журналістів на окупованій території, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По Криму, за даними наших експертів, ми констатуємо те, що немає там діяльності незалежних ЗМІ, ігноруються професійні стандарти, є відчуття тривоги серед журналістів і таке явище, як доноси, коли саме кримські журналісти пишуть на журналістів, які, на їхню думку, не дотримуються певних поглядів або лояльності до Росії, і відповідно за це ініціюються певні переслідування журналістів", - сказав Томіленко.

Читайте також: Нову резолюцію щодо Криму Україна сьогодні представить в ООН

Він підкреслив, що ситуація з журналістом Миколою Семеною, якого засуджено на 2,5 роки умовно з випробувальний терміном на 3 роки та забороною займатися публічною діяльністю, є яскравим прикладом реального стану журналістики в Криму. Водночас голова НСЖУ запевнив, що спільно з міжнародними організаціями наразі докладаються зусилля для переведення Семени на лікування в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-