Нову резолюцію щодо Криму Україна сьогодні представить в ООН

Нову резолюцію щодо Криму Україна сьогодні представить в ООН

Укрінформ
Україна наразі проводить підготовчу роботу і мобілізує міжнародну підтримку для голосування проекту резолюції Генасамблеї ООН «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» у листопаді.

Про це заявив на брифінгу у вівторок, 31 жовтня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у Нью-Йорку ми представимо проект нової резолюції щодо порушення Росією прав людини в окупованому Криму... Зараз визначаємося з датою голосування. Можу сказати попередньо, що плануємо на цей місяць (листопад - ред.). Буквально за кілька днів повідомимо про більш точну дату», - сказав Клімкін.

Читайте також: Прокуратура скерувала до суду справу про держзраду екс-депутата ВР АРК

Він поінформував, що наразі заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця перебуває у Нью-Йорку і «цілеспрямовано займається цим питанням». Клімкін наголосив, що ця резолюція містить дуже чіткі та конкретні вимоги до Російської Федерації і має стати надійною й міцною основою для деокупації Криму. Він поінформував, що наразі Україна веде консультації з друзями і партнерами для забезпечення її ефективного голосування.

Клімкін зазначив, що саме ця резолюція може надалі використовуватися у судових процесах проти Росії, зокрема в Гаазі, а також на всіх майданчиках, де Україна розпочала такі процеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-