Чубаров переконаний, що тепер все більше кримчан опиратимуться окупантам

Чубаров переконаний, що тепер все більше кримчан опиратимуться окупантам

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров переконаний, що завдяки звільненню Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза все більше людей у Криму виходитимуть на акції щодо підтримки України і Меджлісу та тих громадян, які переслідуються окупаційною російською владою.

Про це він заявив під час прес-конференції в аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що після того, як звільнили наших побратимів, кількість людей, які виходитимуть на підтримку, буде більша і більша", - зазначив Чубаров.

Водночас він запевнив, що ті громадяни, які знаходяться у Криму і яких переслідує російська окупаційна влада, не залишаться наодинці - Українська держава, а тим більше Меджліс боротимуться за них.

Чубаров також зачитав список політв’язнів, які наразі перебувають у тюрмах Росії, у тому числі й згадавши про журналістів Романа Сущенка та Миколу Семену.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з Президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Читайте також: Джемілєв назвав звільнення керівників Меджлісу першим кроком до повернення Криму

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-