Джемілєв назвав звільнення керівників Меджлісу першим кроком до повернення Криму

Джемілєв назвав звільнення керівників Меджлісу першим кроком до повернення Криму

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розраховує, що звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза стане першим кроком на шляху до звільнення Криму від російської окупаційної влади та відновлення територіальної цілісності України.

Про це він заявив під час прес-конференції в аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попереду в нас ще дуже велике завдання, зрозуміло, що на цьому ми не зупинятимемося. Я думаю, що це буде і початком звільнення Криму, відновлення територіальної цілісності нашої країни", - зазначив Джемілєв.

Він запевнив, що звільнення Умерова і Чийгоза є першим кроком, і надалі докладатиметься зусиль щодо звільнення з російських тюрем інших українських політв’язнів. Зокрема, Джемілєв нагадав, що  заступники голови Меджлісу під час зустрічі у четвер із Президентом Туреччини Реджепом Ердоганом попросили його допомогти у звільненні українських заручників у РФ.

Читайте також: Умеров: Якщо тема Криму буде постійно порушуватися, ми зможемо його повернути

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з Президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-