Умеров: Якщо тема Криму буде постійно порушуватися, ми зможемо його повернути

Умеров: Якщо тема Криму буде постійно порушуватися, ми зможемо його повернути

Оновлено
Укрінформ
Звільнений з російського полону заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров переконаний, якщо тема Криму буде постійно порушуватися у ЗМІ та на різноманітних майданчиках, ми зможемо його повернути собі півострів та відновити суверенітет України.

Про це він заявив на прес-конференції в аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Якщо тема Криму не сходитиме зі сторінок ЗМІ, то процес триватиме. Після звільнення окремих людей обов'язково відбудеться деокупація Криму та відновлення територіальної цілісності України, адже це наше завдання", - сказав Умеров.

Він наголосив, що саме заради цього ведеться нині уся боротьба кримських татар. "Нам ще доведеться ухвалити закон про статус (Криму - ред.) та зміни до Конституції й деякі інші питання, будемо вже це робити у складі нашої рідної країни", - наголосив Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, Ільмі Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Читайте також: Чийгоз та Умеров прибули до Києва

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації.

Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США та Євросоюз.

25 жовтня російська сторона передала Чийгоза й Умерова Туреччині. Сьогодні вони повернулися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-