Жодного разу не просив окупантів про звільнення – Чийгоз

Жодного разу не просив окупантів про звільнення – Чийгоз

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз запевнив, що нікого з окупаційної влади жодного разу за три роки не просив про звільнення.

Про це він розповів на брифінгу в Анкарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я нічого не просив жодного разу за три роки”, - відповів Чийгоз на запитання, чи подавав прохання на звільнення або помилування.

Він також наголосив, що протягом трьох років отримував різні пропозиції, які б допомогли йому вийти на волю, але запевнив, що пишається тим, що є громадянином України і що вибір жити у складі України і бути повноцінними громадянами України був вибором цілого народу, тож, за його словами, навіть не обговорював можливість змінити свої погляди на користь росіян.

Водночас він сказав, що перед тим, як його та Ільмі Умерова мали відправити до Туреччини, не мав змоги попрощатися з батьком та дітьми.

Разом з тим, Чийгоз висловив сподівання, що все-таки з часом повернеться додому в Крим.

Читайте також: Умеров каже, що умови звільнення з ним ніхто не обговорював

Як повідомляв Укрінформ, Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США та Євросоюз.

25 жовтня російська сторона передала Чийгоза й Умерова Туреччині.

Фото: Evrim Aydın/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-