Умеров каже, що умови звільнення з ним ніхто не обговорював

Умеров каже, що умови звільнення з ним ніхто не обговорював

Оновлено
Укрінформ
Визволений з російської в'язниці заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявляє, що умови його звільнення ніхто з ним не обговорював.

Про це він сказав журналістам в Анкарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто не обговорював" - сказав Умеров і нагадав, що перебував на підписці про невиїзд

"Тому у випадку зі мною говорити про звільнення - це перебільшення. Просто у випадку набуття силою вироку мене б очікував строк 2 роки. Ніхто зі мною не обговорював умови того, що я потрапив у список поруч з Ахтемом Чийгозом, ніхто не говорить, чи можу я повернутися в Крим, чи не можу" - додав він.

Водночас Умеров зазначив, що не мав можливості попрощатися навіть з батьком. "Але я думаю, що я додому поїду", - сказав він і додав, що планує тиждень-два бути в столиці України, а потім спробує повернутися на півострів.

"Насправді нас (із Чийгозом - ред.) не посвячували у переговорні процеси, ще до кінця не знаємо, що нас чекає попереду, якщо ми спробує перетнути КПП на кордоні Херсонської області й Криму", - зазначив Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Читайте також: Умеров та Чийгоз не знали, що після звільнення їх повезуть в Анкару

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США та Євросоюз.

25 жовтня російська сторона передала Чийгоза й Умерова Туреччині. Нині вони перебувають в Анкарі, але в четвер, 26 жовтня, вилетять до Києва. О 20 годині має відбутися їхня спільна прес-конференція в аеропорту Бориспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-