Умеров та Чийгоз не знали, що після звільнення їх повезуть в Анкару

Умеров та Чийгоз не знали, що після звільнення їх повезуть в Анкару

Оновлено
Укрінформ
Звільнені з російської в'язниці заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз не знали, що їх повезуть в Анкару.

Про це Чийгоз сказав журналістам в Анкарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не знав, що нас повезуть до Анкари" - сказав Чийгоз.

За його словами, після того, як з'явилася інформація про переговори щодо звільнення, ставлення до них змінилося.

"Я почув про переговори Мустафи Джемілєва, Порошенка та Ердогана, я не знав про результати, і думаю, що ніхто не знав, але я відчув зміну ставлення до себе тих, хто хотів розправи наді мною", - зазначив Чийгоз.

"Могли здогадуватися, що усе може бути ще гірше, ніж є. Протягом останніх трьох років різні пропозиції були, і вони були настільки мерзенними, що я не хотів вести переговори, ставлячи пріоритетом своє звільнення", - додав Чийгоз.

Як повідомляв Укрінформ, Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Читайте також: Умеров: Проведу кілька днів у Києві й повернуся у Крим

Звільнити Умерова,Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США та Євросоюз.

25 жовтня російська сторона передала Чийгоза й Умерова Туреччині. Нині вони перебувають в Анкарі, але в четвер вилетять до Києва. О 20-й годині має відбутися їхня спільна прес-конференція в аеропорту "Бориспіль".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-