Справа Хізб ут-Тахрір: у Криму п’ятьом фігурантам продовжили термін

Справа Хізб ут-Тахрір: у Криму п’ятьом фігурантам продовжили термін

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму у понеділок продовжив термін утримання під вартою п'ятьох фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» до 11 грудня 2017 року.

Про це повідомляє сайт Крим.Реалії з посиланням на “Кримську солідарність”.

“Айдера Саледінова, Еміля Джемаденова, Рустема Ісмаїлова, Узаїра Абдуллаєва і Теймура Абдуллаєва залишили під вартою до 11 грудня 2017 року”, - сказано в інформації.

У понеділок суд ухвалив рішення розглядати питання про продовження запобіжного заходу п'ятьом фігурантам сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» у закритому режимі.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 7 березня цього року виніс постанову про продовження запобіжного заходу п'ятьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» Емілю Джемаденову, Узаїру Абдуллаєву, Теймуру Абдуллаєву, Айдеру Саледінову і Рустему Ісмаїлову. Арешт подовжили до 11 червня 2017 року.

Читайте також: "Верховний суд Криму" визнав обгрунтованим вирок "диверсанту" Сулейманову

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» 2003 року, включивши організацію до списку 15 об'єднань, названих «терористичними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-