"Верховний суд Криму" визнав обгрунтованим вирок "диверсанту" Сулейманову

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю так званий Верховний суд Криму залишив без задоволення апеляцію на вирок фігуранту «справи кримських диверсантів» Редвану Сулейманову - він відбуватиме покарання в колонії загального режиму.

Про це повідомляє «Крим.Реалії»

«Адвокат Сулейманова Еміль Курбедінов просив суд визнати підзахисного невинуватим, вказуючи на наявні в справі «суперечливі рішення» щодо запобіжного заходу. Сам Сулейманов просив про покарання за статтею, яка не передбачає позбавлення волі. Водночас прокурор на засіданні суду назвав призначене судом першої інстанції покарання «обґрунтованим» і таким, що «відповідає характеру злочину і розміру збитку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 серпня Залізничний районний суд Сімферополя визнав Редвана Сулейманова винним за ч.2 ст.207 КК Росії – в неправдивому повідомленні про акт тероризму, скоєний групою осіб за попередньою змовою. Сулейманову присудили 1 рік і 8 місяців колонії загального режиму, а також зобов’язали виплатити компенсацію за «збитки» – понад 3,5 млн рублів.

Читайте також: Сьогодні у Криму продовжать “суд” у справі Хізб-ут Тахрір

У МЗС України засудили вирок Сулейманову і закликали російську владу припинити репресії проти кримських татар на півострові.

Редвана Сулейманова затримали 30 липня 2016 року на території аеропорту Сімферополя. 12 серпня ФСБ поширила в російських медіа відео допиту Сулейманова, де той каже, що в жовтні 2015 року в Запоріжжі його завербувала українська розвідка. За словами Сулейманова, спочатку в його завдання входив збір інформації про переміщення військової техніки, а пізніше йому нібито поставили завдання знайти на сімферопольському вокзалі та в аеропорту місце для закладки вибухових пристроїв.

У Генштабі Збройних сил України спростовують заяву ФСБ.

Сулейманов у суді визнав провину, але не погодився з висунутим йому обвинуваченням у заподіянні великої шкоди.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-