Справа Хізб ут-Тахрір: суд РФ призначив штраф за пост у соцмережі

Справа Хізб ут-Тахрір: суд РФ призначив штраф за пост у соцмережі

Укрінформ
Омутнінський суд Кіровської області Росії оштрафував фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Ферата Сайфуллаєва за пост у соцмережі чотирирічної давнини.

Про це “Крим. Реалії” розповів адвокат Едем Семедляєв.

«Ферату дали можливість зателефонувати, він повідомив, що проти нього порушили адміністративне провадження. Перший раз відклали засідання, тому що він наполягав, щоб приїхали його захисники. У нас не вийшло приїхати, ми відправили свої письмові заперечення з цього приводу. В результаті його оштрафували на тисячу рублів. Після цього ми також дізналися, що він це рішення оскаржив, ми також направили свої скарги до суду. Поки рішення апеляції нам невідомо», – розповів Семедляєв.

На думку адвоката, Сайфуллаєва оштрафували для того, щоб позбавити можливості на умовно-дострокове звільнення з російської колонії.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: бахчисарайцям відмовили в апеляції на продовження арешту

17 червня координатор проекту «Росузник» Яна Гончарова повідомила, що фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Ферата Сайфуллаєва тримають у приміщенні камерного типу в Омутнінській колонії Кіровської області сусідньої Росії. Однак у вересні йому планують посилити режим утримання.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, де з 1 червня слухалася справа кримських мусульман за звинуваченням їх у зв'язках із «Хізб ут-Тахрір», оголосив 7 вересня минулого року вирок, згідно з яким севастопольці Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Примов, що проходили у справі «Хізб ут-Тахрір», отримали по п'ять років виправної колонії загального режиму.

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» 2003 року, включивши до списку 15 об'єднань, названих «терористичними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-