Справа Хізб ут-Тахрір: бахчисарайцям відмовили в апеляції на продовження арешту

Справа Хізб ут-Тахрір: бахчисарайцям відмовили в апеляції на продовження арешту

Відео
Укрінформ
Так званий суд в окупованому Криму залишив без задоволення апеляційну скаргу на продовження арешту фігурантам бахчисарайськоъ "справи Хізб ут-Тахрір" Рустему Абільтарову, Зеврі Абсеітову та Ремзі Меметову, які залишаться під вартою до 12 листопада.

Про це у відеповідомленні, опублікованому на сайті "Кримської солідарності", розповів один із координаторів цієї організації і син арештованого Ремзі Меметова Ділявер Меметов.

"Сьогодні відбувся розгляд апеляційної скарги на рішення суду про продовження до 12 листопада утримання бахчисарайських хлопців, що проходять по справі Хізб ут-Тахрір. Як завжди, і це не стало для нас новиною - клопотання батька і його адвокатів пройшли без задоволення, їх продовжена запобіжний захід залишилася без зміни", - повідомив Ділявер Меметов.

За його словами, сьогодні "судове засідання, як і всі попередні, проходило в закритому режимі. При цьому дружину Рустема Абильтарова і дружину Зеври Абсеитова в зал суду не пустили, а його з матір'ю пустили лише на оголошення вироку.

Читайте також: Справа Хізб-ут-Тахрір: Зейтуллаєва етапували до колонії в Башкортостані

"Тобто, ми знову бачимо вибірковість, незрозуміло хто визначає і хто стоїть за тим, щоб все це вирішувати", - розповів син Меметова.

Як сказав підліток, "незважаючи на всю безпросвітність цієї справи", друзі та однодумці по всьому Криму підтримують ув'язнених бахчисарайців, "тому дух, як і личить справжнім героям, у них бойовий".

Так званий Верховний суд Криму 8 вересня продовжив термін арешту фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" до 12 листопада. Про розгляд апеляції на продовження арешту четвертого фігуранта бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Енвера Мамутова поки невідомо.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня 2016 року у Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман-кримських татар, а також у місцевому кафе "Салачик". В результаті були затримані і звинувачено в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані силовиками за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Всього по цій справі в окупованому Криму було затримано 19 осіб. Четверо з них уже засуджені Північно-Кавказьким окружним військовим судом Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-