Рада хоче провести урочисте засідання до століття Курултаю

Рада хоче провести урочисте засідання до століття Курултаю

Укрінформ
Народні депутати пропонують провести 6 грудня урочисте засідання парламенту, присвячене 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу.

Про це йдеться в проекті постанови № 7141, опублікованому на сайті парламенту.

«Провести урочисте засідання Верховної Ради України, присвячене 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу, 6 грудня 2017 року о 15 годині у залі пленарних засідань Верховної Ради України», - зазначається у відповідному проекті.

Пропонується запросити до участі у засіданні народних депутатів нинішнього і попередніх скликань, членів уряду України, видатних політичних діячів, представників українського та іноземного дипломатичного корпусу, громадських організацій, зарубіжної кримськотатарської діаспори.

Авторами проекту постанови є депутати, члени комітету Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров (обидва від фракції «Блок Петра Порошенка») та голова комітету Григорій Немиря  (фракція «Батьківщина»).

Читайте також: Сім'я Чийгоз відома в кримськотатарському національному русі

Курултай - національне зібрання, вищий представницький орган кримськотатарського народу.  До його повноважень належить: ухвалення рішень з усіх найважливіших питань кримськотатарського народу; визначення основних напрямків та форми діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та інших органів Курултаю. Він також ухвалює рішення про формування та розпуск цих органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-