Параламов розповів, як його катували струмом ФСБешники в Криму

Параламов розповів, як його катували струмом ФСБешники в Криму

Укрінформ
Кримський татарин Ренат Параламов після звільнення з ФСБ розповів, як на нього натягли мішок і катували електричним струмом, змушуючи підписати якісь протоколи.

Про це свідчить розповідь самого Параламова, відеозапис якої оприлюднено сайтом "КримРеаліі".

"Були удари - це стандартно, а що нове - вони зняли з мене штани, оголили сідниці, поставили два дроти, як я зрозумів, тому що я не бачив - на мені була маска-мішок, заліпили їх скотчем і періодично давали розряд. Викликали лікарів, зробили мені три уколи, не знаю, які саме. Після цього жінка-травматолог посіпала щелепу, яка була болючою після уколу, і сказала, що я обманюю", - розповів Параламов.

За його словами, після цього його "знову поставили на коліна, зв'язали скотчем, натягнули на голову ремінь і стали його стягувати".

"Були сильні болі ... Я не витримав, сказав "досить", і вони змусили мене підписати два протоколи, за якими я огуджував себе, деяких своїх знайомих, а також тих, кого їм було вигідно оббрехати".

За словами адвоката Еміля Курбедінова, він готує відповідну заяву в місцеву поліцію в окупованому Криму.

"Це стандартна процедура. Також ми хочемо звернутися в комітет ООН з тортур і насильницьких зникнень", - заявив адвокат.

Він висловив упевненість, що організатором викрадення і тортур його підзахисного є ФСБ.

"Вони були в нашивках ФСБ, в кепках ФСБ і представилися як співробітники ФСБ і, по всій видимості, судячи з того, які питання вони ставили, і протоколи, які вимагали підписати, я на 99,9 відсотка впевнений, що це були співробітники ФСБ", - заявив Курбедінов.

Він також повідомив, що Параламову надали допомогу в 6-й міськлікарні Сімферополя.

"Крім того, ми взяли напрямок на судово-медичну експертизу і, оскільки у Параламова були "кримінальні травми", в лікарню викликали поліцію, яка зобов'язана була відібрати необхідні пояснення". - розповів адвокат.

Читайте також: За вбивствами кримських татар стоїть ФСБ - Чубаров

"Ренат розповів все, що з ним сталося, розповів, як його викрадали, як катували, як знущалися, як погрожували і як потім висадили на "Свободі" в Сімферопол", - повідомив Курбедінов.

Нагадаємо, 13 вересня Рената Параламова відвезли після обшуку в його будинку невідомі люди в масках. Більше доби родичі не могли встановити його місцезнаходження. Параламов вийшов на зв'язок 14 вересня, зателефонувавши з чужого номера, він попросив його забрати з однієї з автостанцій Сімферополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-