За вбивствами кримських татар стоїть ФСБ - Чубаров

За вбивствами кримських татар стоїть ФСБ - Чубаров

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що за викраденням і вбивствами кримських татар в Криму стоїть ФСБ Росії.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"За викраденням і вбивством кримських татар в окупованому Криму стоїть ФСБ Росії", - написав Чубаров.

За його словами, "кримський татарин Ренат Параламов, житель сел. Нижньогірський (тимчасово окупований Крим), батько чотирьох малолітніх дітей, якого вчора (13 вересня) після нападу на його будинок і вчиненого "огляду" вивезли в невідомому напрямку ФСБ-шники, "знайшовся" лише сьогодні (14 вересня) в сильно побитому і жахливому психологічному стані".

Як зазначив політик, про місцезнаходження Параламова не було відомо добу.

"Адвокати разом із рідними і близькими Рената зверталися в усі місцеві осередки російської окупаційної поліції і в Головне управління ФСБ Росії в окупованому Криму. І всюди вони отримували відповідь, що Рената Параламова "за ними" не значиться", - повідомив він.

Читайте також: Викраденого у Криму Параламова жорстоко катували - адвокат

"Уже сьогодні (14 вересня) в першій половині дня ФСБшники стали стверджувати, що Параламова Рената вони відпустили додому ще вчора (13 вересня) о 16:00, а сьогодні він, мовляв, добровільно прийшов до головного управління ФСБ в Сімферополі, щоби доповнити дані їм вчора свідчення. Ще за кілька годин Ренат Парамалов подзвонив рідним з чужого телефону й сказав, що він знаходиться на Сімферопольському автовокзалі "Східний" і попросив приїхати за ним", - повідомив Чубаров.

За свідченням рідних, які приїхали за Ренатом, він сильно побитий і не може самостійно пересуватися.

"Кримськотатарська громадськість і родичі Параламова впевнені в тому, що якби його відкрите викрадення не набуло б учора і сьогодні настільки широкого резонансу, Рената би могли знайти лише мертвим, як було з іншими викраденими кримськими татарами", - заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу.

Один із друзів Параламова Умар Максудов розмістив у Facebook момент зустрічі зі зниклим кримським татарином.

Як повідомлялося, Рената Параламова було насильно вивезено силовиками 13 вересня після обшуку в його будинку і відпущено зі слідами серйозних травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-