Катування кримського майданівця Костенка: захист подав нову скаргу

Катування кримського майданівця Костенка: захист подав нову скаргу

Укрінформ
Адвокат Олександра Костенка, майданівця з Криму, Дмитро Сотников подав у Верховний суд РФ другу касаційну скаргу на відмову у порушенні кримінальної справи проти співробітників ФСБ через тортури при затриманні.

Про це адвокат повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Я повторно звернувся до Верховного суду РФ з касаційною скаргою на відмову у порушенні кримінальної справи на співробітників ФСБ у зв'язку з тортурами під час затримання мого підзахисного. Це стало можливим після того, як раніше Конституційний суд РФ дав свої роз'яснення щодо порядку оскарження подібних дій", - сказав Сотников.

Він також нагадав, що Костенко має вийти на свободу 6 серпня 2018 року. Адвокат уже подавав три заяви про УДЗ і дві заяви про заміну покарання на більш м'яке. У них було відмовлено. До закінчення терміну Сотників, за його словами, буде продовжувати подавати подібні заяви.

Близько місяця тому Костенка відвідували члени Громадської спостережної комісії Кіровської області. Однак про підсумки візиту вони повідомили не адвокату, а російському політику і правозахиснику Сергію Давідісу. Стан здоров'я Костенко не дуже добрий.

Читайте також: Судилище над Семеною: всі клопотання захисту відхилили

Як повідомляв Укрінформ, Костенко перебуває в колонії загального режиму м. Кірово-Чепецьке.

5 лютого 2015 року в окупованому Криму під час затримання Костенкові зламали руку співробітники "Кримського УФСБ". У порушенні кримінальної справи проти співробітників було відмовлено.

Суд в окупованому Криму засудив Костенка до чотирьох років і двох місяців тюремного ув'язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових заворушень" у Києві він заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіста також звинувачують у несанкціонованому зберіганні вдома зброї.

Раніше Верховний суд Росії уже відмовлявся прийняти касаційну скаргу по справі Костенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-