Міжнародні організації мають проявити рішучість щодо Росії - Чубаров

Міжнародні організації мають проявити рішучість щодо Росії - Чубаров

Укрінформ
ООН, Організація Ісламської Співпраці, Європейський Союз, Рада Європи, ОБСЄ повинні набратися волі і проявити свою рішучість щодо Росії як держави, яка розв'язала війну проти України і відкрито загрожує насильством іншим своїм сусідам.

Про це йдеться у зверненні голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, оприлюдненого на його сторінці у Facebook у неділю.

«ООН, Організація Ісламської Співпраці, Європейський Союз, Рада Європи, ОБСЄ повинні набратися волі і проявити свою рішучість щодо Росії як держави, яка розв'язала війну проти України і відкрито загрожує насильством іншим своїм сусідам - суверенним державам», - написав Чубаров.

За словами голови Меджлісу, насильницькі викрадення і вбивства кримських татар в окупованому Криму, незаконні обшуки, арешти кримських татар, заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу і судові переслідування його членів і активістів, масове заселення Криму російським населенням, що ввозяться з території материкової Росії, поспішне спорудження на всій території Криму релігійних символів однієї конфесії всупереч інтересам і правам віруючих інших конфесій, є гібридними формами придушення російським окупаційним режимом кримськотатарського народу - корінного народу Криму, який сповідує Іслам. 

На його думку, беззаперечна гарантія життя, свободи і прав кримських татар і українців, які стали на своїй землі заручниками російських окупаційних режимів, з'явиться лише після припинення російської агресії проти України, деокупації Криму і виведення російських військ з території Донбасу, відновлення територіальної цілісності і суверенітету України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, включаючи АР Крим та м.Севастополь.

Читайте також: Чубаров прокоментував погром окупантами храму УПЦ КП у Сімферополі

«Військова агресія Росії проти України повинна бути зупинена, а політики і посадові особи, які її здійснювали, засуджені міжнародним судом», - наголосив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, Чубаров розповсюдив заяву з вимогою до міжнародних оргвнізацій зупинити державний тероризм уряду М'янми проти своїх громадян, що ісповідують іслам, та воєнну агресію Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-