Київ вимагає від Москви припинити релігійні гоніння в окупованому Криму

Київ вимагає від Москви припинити релігійні гоніння в окупованому Криму

Укрінформ
МЗС України засуджує здійснене 31 серпня російською окупаційною владою блокування роботи храму Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги - головного і єдиного діючого в Сімферополі храму УПЦ КП та вимагає відновити безперешкодний доступ віруючих до святині.

Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій на сайті міністерства. 

"Російська окупаційна влада продовжує свою політику, спрямовану на перешкоджання діяльності УПЦ КП на тимчасово окупованій території АР Крим та робить усе можливе для припинення її діяльності на території Криму...Такі дії окупаційної влади є систематичним порушенням фундаментальних прав і свобод людини, зокрема свободи совісті та віросповідання, норм міжнародного права", - йдеться у заяві. 

У МЗС зазначають, що від початку анексії Російською Федерацією Криму на півострові здійснюється захоплення приміщень церкви, відбувається незаконне заволодіння її майном, проводяться обшуки у її приміщеннях, здійснюється тиск на священнослужителів.

"МЗС України вимагає від РФ негайно відновити безперешкодний доступ віруючих УПЦ КП до храму в Сімферополі, припинити релігійні гоніння та втручання у діяльність Кримської єпархії УПЦ КП та забезпечити виконання зобов'язань у рамках міжнародного права", - зазначається у заяві.

Читайте також: Київській патріархат закликає світ засудити напад на українській храм у Криму

МЗС України також звертається до міжнародної спільноти, зокрема Європейського Союзу та його країн-членів, до США, Канади та інших демократичних країн, міжнародних організацій, зокрема ООН, РЄ та ОБСЄ з проханням засудити напад на український храм у Сімферополі.

Як повідомлялося, 31 серпня російські силовики увірвалися до храму УПЦ КП Сімферополі, застосували силу до архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента і пошкодили йому руку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-