Політв'язню Балуху в Криму

Політв'язню Балуху в Криму "шиють" нову кримінальну справу

Укрінформ
Проти політв'язня Володимира Балуха окупаційна влада в Криму відкрила нову кримінальну справу.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Після того, як Володимир Балух та його адвокат подали скаргу до поліції на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив українця, Ткаченко подав у відповідь свою скаргу. За заявою Ткаченка, Слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу проти Балуха за ч. 1 ст. 318 КК РФ", - повідомили в Кримській правозахисній групі.

Постанову про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження виніс "слідчий" Роздольненського міжрайонного слідчого відділу Головного слідчого управління СК РФ по Криму Н.С. Бондаренко.

У документі сказано, що Балух 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер ІТТ нібито "вдарив ліктем у живіт капітана Валерія Ткаченка, після чого політв'язень зайшов до камери №2, узяв флакон миючого засобу і знову вдарив начальника ІТТ по правій руці".

За інформацією захисту Балуха, начальник ІТТ селища Роздольне Ткаченко сам напав на Володимира, а саме - вдарив його, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео в ІТТ.

Адвокат політв'язня подав заяву про протиправні дії начальника ІТТ до поліції. У захисту були обгрунтовані побоювання вважати, що новий факт правопорушень також залишиться безкарним, оскільки раніше, 24 квітня, Балух заявляв про дискримінацію за етнічною ознакою з боку того самого начальника ІТТ в Роздольному.

За інформацією захисту, попередні заяви про протиправні дії Ткаченка були проігноровані місцевою поліцією.

Читайте також: Мати політв'язня Балуха написала відкритого листа Путіну

Як вважають у Кримській правозахисній групі, "влада" Криму неодноразово припускалася   щодо Балуха порушень прав і свобод, закріплених Конвенцією про захист прав людини і основних свобод.

Як повідомлялося, 4 серпня так званий суддя Роздольненського "районного суду" Марія Бедрицька засудила Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів. Українця звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які, нібито, були знайдені на горищі його будинку. Балух своєї провини не визнав, а його захист заявив, що справа сфабрикована і вирок буде оскаржено.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-