Мати політв'язня Балуха написала відкритого листа Путіну

Мати політв'язня Балуха написала відкритого листа Путіну

Укрінформ
Кримська правозахисна група опублікувала відкритий лист Наталії Балух, матері політв'язня Володимира Балуха до Володимира Путіна.

Повний текст листа з'явився сьогодні на сайті Кримської правозахисної групи.

"Ні для кого не секрет, що в Криму розгорнена широкомасштабна кампанія по «боротьбі з тероризмом» або, як говорять у народі, боротьбі з інакомисленням. Сумніваюся, що терористична загроза в Криму насправді існує, але те, що під виглядом боротьби з тероризмом влада Криму руками працівників ФСБ і МВС розправляється з неугодними їй громадськими діячами і простими громадянами, для мене і нашої сім'ї стало доведеним фактом», - зазначила вона.

Балух розповіла, як ще з 2014 року місцева окупаційна влада Криму, а також співробітники ФСБ і МВС неодноразово робили спроби сфабрикувати справу проти її сина, здійснювали обшуки і загрожували Володимиру, що "якщо він не зніме прапор (український - ред.) і не "втече" з Криму, то "дострибається" до того, що у нього знайдуть зброю або наркотики".

Вона також підкреслює, що "хоча ці репресії здійснюються руками колишніх правоохоронців України, які переприсягнулися Росії", проте реально можливими гоніння на інакодумцях стали можливими лише "в умовах російської дійсності".

Як вже повідомляв Укрінформ, проукраїнський активіст Балух був арештований у грудні минулого року. Співробітники ФСБ провели обшуки вдома у нього і його матери. Слідство стверджує, що там знайшли тротилові шашки і патрони. Сам Балух на одному із засідань заявив, що йому раніше загрожували підкинути зброю.

Підконтрольний Кремлю «Раздольненський суд Криму» 4 серпня засудив Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму, а також призначив йому штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

Читайте також: Українця Балуха побив і принижував начальник кримської колонії

Раніше українські правозахисники звернулися до Європейського суду з прав людини із заявою, в якій йдеться про те, що у переслідуванні Володимира Балуха брали участь високопоставлені представники Федеральної служби безпеки Росії та прокуратури анексованого півострова.

Трохи більше як тиждень тому Володимир Балух поскаржився на побої та жорстоке поводження в ізоляторі тимчасового утримання (ІВС).

Захист засудженого направив скаргу до російських правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-