Українця Балуха побив і принижував начальник кримської колонії

Українця Балуха побив і принижував начальник кримської колонії

Укрінформ
Кримський активіст, український політв'язень Володимир Балух, засуджений в окупованому Криму за обвинуваченням «у зберіганні вибухівки і боєприпасів», поскаржився на побої і жорстоке поводження в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ).

Про це повідомила "Кримська правозахисна група" з посиланням на адвоката Балуха.

«Він (начальник ІТТ у селищі Роздольне Валерій Ткаченко - ред.) намагався провести незаконні дії стосовно Володимира, а саме вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це зафіксовано на відео в ІТТ», - повідомив захисник політв'язня.

Захист засудженого надіслав скаргу в російські правоохоронні органи.

Раніше українські правозахисники звернулися до Європейського суду з прав людини із заявою, в якій йдеться, що в переслідуванні Володимира Балуха брали участь високопоставлені представники Федеральної служби безпеки Росії і прокуратури анексованого півострова.

Підконтрольний Кремлю «Роздольненський суд Криму» 4 серпня засудив Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму, а також призначив йому штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

Читайте також: Стан Балуха у кримському СІЗО дедалі погіршується – правозахисники

Проукраїнський активіст Балух був заарештований у грудні минулого року. Співробітники ФСБ провели обшуки будинку у нього і його матері. Слідство стверджує, що там знайшли тротилові шашки і патрони. Сам Балух на одному із засідань заявив, що йому раніше погрожували підкинути зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-